future matters

Verbeelden van de toekomst van (technisch) onderwijs

02 april 2018

Verbeelden van de toekomst van (technisch) onderwijs

Hoe blijf je state-of-the-art door jezelf opnieuw uit te vinden?

MIT heeft onlangs hun “Global state of the art in engineering education” gepubliceerd, een toekomstverkenning gebaseerd op 178 interviews met opinieleiders en case studies van vier verschillende universiteiten (waaronder TU Delft). Ze beschrijven het veranderende landschap van hun wereld en mogelijke toekomsten voor technisch onderwijs.

Het MIT rapport is interessant leesvoer, niet alleen voor leiders van technische scholen, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling. De toekomst van leren volgens het MIT is student-centric, een combinatie van on-campus hands-on experimenteel leren met off-campus gepersonaliseerd online leren. Als voorbeeld wordt SCU Engineering in Australia beschreven, zij bieden een opleiding aan die begint met 18 maanden on-campus gevolgd door een 4 jaar durend off-campus leer-werk programma, waarbij de technische kennis en vaardigheden online aangeboden worden wanneer jij daar behoefte aan hebt. Gepersonaliseerd, al doende leren met echte praktijkvraagstukken is de toekomst volgens MIT.

Hoe zien de leerprogramma’s binnen jouw organisatie eruit? Leveren die zowel persoonlijke ontwikkeling als nieuwe inzichten in strategische vraagstukken op?