future matters

Toegenomen creativiteit bij SimpliFlying

06 september 2018

Toegenomen creativiteit bij SimpliFlying

Te veel uren werken kan contraproductief zijn. Hoe kunnen we minder werken, en toch productiever en innovatiever zijn? 

SimpliFlying, een internationale luchtvaart start-up in de US, experimenteerde recent met het verplicht vakantie laten nemen van werknemers: gedwongen één week vrij per 7 weken. Omdat veel van ons zich schuldig maken aan het nog altijd checken van email als we op vakantie zijn, ging dit experiment nog een stap verder. Mensen werden echt gedwongen afstand te nemen van hun werk: als een SimpliFlying werknemer tijdens de vakantie op welke manier dan ook contact opnam werd hij die week niet betaald.

De resultaten van dit experiment worden beschreven in een Harvard Business Review artikel van Neil Pasricha, directeur van het ‘Institute for Global Happiness’, en Shashank Nigam, CEO van SimpliFlying. Na 12 weken brachten ze de veranderingen in productiviteit, creativiteit en geluk van de werknemers in kaart vergeleken met de situatie voor het experiment. Het bleek dat de creativiteit met 33% was gestegen, geluk met 25% en productiviteit met 13%.  

Gebruik jij het vakantiebeleid en arbeidsethos van je organisatie om de creativiteit in je team te stimuleren? Hoe vaak neem jij echt afstand van je werk?