future matters

Op zoek naar uitdagers

17 februari 2019

Op zoek naar uitdagers

'Zet de ramen van de bestuurskamer open' - dat is het advies in het FD van een aantal ervaren commissarissen aan Pauline van der Meer Mohr.

Zij is de nieuwe voorzitter van de Commissie Monitoring Corporate Governance. Het advies is een pleidooi voor meer diversiteit in raden van bestuur en toezicht, en het ontwikkelen van een betere antenne voor wat er in de samenleving speelt. Natuurlijk zijn we het hiermee helemaal eens. Maar, zelf ook actief als commissaris, vragen we ons vaak af of de aard van dit type werk diversiteit stimuleert. Toezicht vraagt om een basis begrip van - en affiniteit met - ‘risicomanagement’ van organisaties en die past beter bij een linkerhersenhelft controle oriëntatie. Het pleidooi voor meer nieuwsgierigheid, empathie en innovatie in de bestuurskamer vraagt om meer rechterhersenhelft denken, terwijl weinig mensen beide kanten van hun brein goed ontwikkeld hebben. Is het haalbaar om één team in te zetten voor beide uitdagingen? Of kun je de gewenste frisse wind in de bestuurskamer beter op een andere manier organiseren?

We zijn bezig met het ontwikkelen van een initiatief dat hier een oplossing voor biedt, maar voor we het lanceren willen we graag zelf uitgedaagd worden in ons denken. Ben jij één van die bestuurders die vindt dat zijn raad wel wat meer diversiteit en inspiratie kan gebruiken? En zou je ons willen helpen onze propositie aan te scherpen? Laat dit dan weten via info@caracta.com en we nodigen je graag uit voor een diner met een paar andere uitdagers. We beloven je niet alleen als klankbord te gebruiken maar ook te zorgen voor een inspirerende avond!