future matters

Future directions voor V-Fonds

25 maart 2018

Future directions voor V-Fonds

Wie kan het beste de toekomstvisie voor een organisatie ontwikkelen: de leidinggevenden? Of zou je liever meer mensen willen betrekken?

Als je mensen vraagt wat er voor nodig is om een toekomstvisie te ontwikkelen, zal je niet snel het antwoord krijgen dat het een groepsproces moet zijn. De angst is dat een participatieve aanpak vertraagt en door alle compromissen ook voor een gebrek aan focus zorgt. Een creatieve sessie die we recent faciliteerden voor het V-Fonds liet zien dat het tegenovergestelde ook waar kan zijn. Het V-Fonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Veiligheid en Veteranen) verhuist van Den Bosch naar Utrecht, en de nieuwe locatie biedt nieuwe mogelijkheden voor andere activiteiten. In één middag ontwikkelden 3 mensen van V-Fonds samen met 15 van hun stakeholders een heldere richting voor de toekomst. Natuurlijk was de sessie wel zorgvuldig voorbereid, en ontworpen om maximaal gebruik te maken van de aanwezige kennis en expertise. In dit geval gebruikten we drie ruwe richtingen geïllustreerd met voorbeelden uit andere sectoren als uitgangspunt en verkenden we gezamenlijk hoe deze richtingen ingevuld zouden kunnen worden voor V-Fonds. In een paar uur tijd kwam V-Fonds zo samen verder dan alleen!

Betrek jij je stakeholders bij het ontwikkelen van je toekomststrategie? Heb je het idee dat je alleen of met anderen samen verder komt?