future matters

Enthousiaste teams

18 februari 2019

Enthousiaste teams

Hoe krijg je de gewenste transformaties voor elkaar?

Als wij leiders ondersteunen bij het ontwerpen en realiseren van de gewenste toekomst van hun bedrijf, praten we altijd over hoe ze hun teams kunnen betrekken. Transformaties ontstaan alleen als mensen zelf de behoefte voelen om te veranderen en enthousiast zijn over de toekomstrichting. In organisatie-verandertheorie wordt de formule ‘effectiveness = quality x acceptance’ gebruikt. Je kunt de beste strategie ter wereld ontwikkelen, maar als je mensen dit niet gaan toepassen omdat ze zich niet betrokken voelen zal er geen enkel effect zijn.

Afgelopen week spraken we met een directeur van een leiderschapsprogramma, en hij vertelde ons dat hij zijn studenten altijd deze keus gaf: ‘stel je voor dat jouw strategie voor 80% inhoudelijk klopt en slechts 20% van je mensen is enthousiast of, jouw strategie klopt maar voor 20%, maar 80% van je mensen willen er graag mee aan de slag. Welke optie kies je?’ De antwoorden verschillen, maar twee groepen kiezen altijd hetzelfde: ‘business consultants’ gaan voor de 80% strategie en ‘opleiding experts’ kiezen voor de 80% enthousiasme. Het deed ons beseffen waarom we moeite hebben om een goed woord te vinden voor wat wij doen. Consultants zijn teveel alleen met de inhoud, facilitators focussen vooral op het proces. Wij zijn het meest gelukkig als we de teams waar we mee samenwerken in staat stellen om hun eigen transformaties te realiseren en zetten onze kennis en ervaring, creatieve aanpak en sociale vaardigheden in om dit te bereiken. Tijd voor een nieuwe naam voor wat we doen!

Waar kies jij voor: inhoudelijke kwaliteit of enthousiasme? Hoe inspireer je je mensen om deel te nemen aan de organisatie transformatie?