future matters

Design thinking inzetten voor sociale impact

26 juni 2019

Design thinking inzetten voor sociale impact

Hoe kunnen leerprogramma's zowel de deelnemers als de maatschappij laten groeien? 

Atlassian is een van de bedrijven die publiekelijk de ‘1% pledge’ heeft gedaan. De ‘1% pledge’ is een corporate filantropisch model dat ontwikkeld is door Salesforce, waarbij bedrijven zich committeren om 1% van het eigen vermogen, 1% van de producten, 1% van de winst en 1% van de tijd van de werknemers te doneren aan maatschappelijke doelen. Henriette van Eeghen, de oprichtster van Impact Matters, helpt het Atlassian team in Amsterdam om partners te vinden die de tijd en specifieke vaardigheden van Atlassian goed kunnen gebruiken. In juni besloot Atlassian om SKC te ondersteunen, een stichting die kansarme jongeren in staat stelt zich te ontwikkelen tot succesvolle burgers in de samenleving.

Tegelijkertijd had het Atlassian-team de wens om meer te leren over design thinking. Zou het in hun werk kunnen helpen om te leren denken en doen als een ontwerper? We werden gevraagd om een ​​win-winsituatie te creëren door een leerprogramma te ontwikkelen dat zowel concrete resultaten voor SKC, als de gewenste teamontwikkeling voor Atlassian zou opleveren. We houden van dit soort en/en uitdagingen, en ontwierpen een creatieve sessie van een dag die erin resulteerde dat het Atlassian-team nieuwe attitudes, vaardigheden en methodes leerde, het SKC-team naar huis ging met oplossingen voor hun strategische vraagstuk (plus de belofte om te helpen bij de implementatie) en we allemaal geïnspireerd werden door de aanwezige creatieve energie. Het was een plezier om samen te werken met dit zeer enthousiaste en diverse team (zowel qua culturele als professionele achtergrond)!

Hoe zijn jouw in-company leertrajecten ontworpen? Voor de ontwikkeling van vaardigheden en/of strategische output? Heb je er ooit over nagedacht om je investeringen in teamontwikkeling ook te gebruiken voor het creëren van sociale impact?