future matters

De intrinsieke motivatie voor verbetering

02 november 2018

De intrinsieke motivatie voor verbetering

Hoe kunnen ongebruikelijke interventies helpen een betere toekomst te creëren? 

We ontwikkelen nieuwe perspectieven met behulp van onze onconventionele aanpak, creatieve interventies en netwerk van ongebruikelijke experts. Als we de toekomst verbeelden met onze cliënten proberen we hun routines te doorbreken, hun manier van denken te veranderen en mensen bewust te maken van hun eigen vooroordelen en beperkingen. Vaak betekent dit dat we ophouden met praten en mensen gebruik laten maken van hun andere zintuigen. We werken samen met kunstenaars en andere creatieven die ons helpen om condities, ervaringen en voorwerpen te ontwerpen die andere interacties en perspectieven stimuleren. In plaats van te praten over de uitkomsten van een klanttevredenheid onderzoek, kan het soms veel effectiever zijn om je leidinggevenden te laten ervaren hoe het voelt om klant van je bedrijf te zijn (bijvoorbeeld door in een rolstoel je weg proberen te vinden in het ziekenhuis).

Een erg inspirerende, ongebruikelijke social designer uit ons netwerk is Manon van Hoeckel. Woensdagavond 31 oktober hadden we in het Hoxton hotel een dialoog over het onderwerp ‘hoe interventies gebruiken om duurzaam impact te realiseren?’ Manon verkent het verdwijnen van sociale interactie in publieke ruimtes en de maatschappij als geheel. Haar missie is om een context te creëren die ‘onbekenden’ aanmoedigt om zich op een betekenisvolle manier met elkaar te verbinden. Daarbij maakt ze gebruikt van bestaande ruimtes als ministeries, supermarkten, musea en treinen. Een betere toekomst voor haar betekent een meer inclusieve en empatische samenleving, en ze ontwerpt haar interventies om hieraan bij te dragen.

Het creëren van een betere toekomst – voor de maatschappij, je organisatie of een specifiek vraagstuk – begint met de intrinsieke motivatie om de huidige situatie te verbeteren. Creatieve interventies kunnen mensen bewust maken van de noodzaak tot verandering en hun helpen om te zien hoe ze dingen anders kunnen doen in de toekomst.

Denk je dat creatieve interventies kunnen helpen om de houding en het gedrag van jou en je team te veranderen?