future matters

Cultuurverschillen waarderen bij TESA

10 juli 2018

Cultuurverschillen waarderen bij TESA

Hoe kunnen we internationalisering tot een succes maken en de sterkten van verschillende culturen benutten?

We zijn recent onderdeel geworden van het transformatie team bij TESA, een internationaal familiebedrijf met hoofdkantoor in Milaan. Dochter CGT werd in 1934 de Caterpillar dealer voor Noord-Italië en in 2010 werd het de enige dealer voor het hele land. In 1990 werd een dochteronderneming in de Balkan opgezet, en dit jaar werden ze actief in Spanje en Portugal.

Samenwerken met een Mediterraan bedrijf herinnerde ons er aan hoe prominent aanwezig de Anglo-Amerikaanse cultuur in business is. Het was al eerder aanleiding voor ons om te schrijven over thema’s als de dominantie van de linker hersenhelft, en de noodzaak voor meer creatieve intelligentie en ‘re-humanizing organizations’. Echter, in de Mediterrane culturen, en zeker in familiebedrijven, zijn empathie en sterke menselijke relaties vaak eerder een kracht dan een zwakte. Zou het niet geweldig zijn als we internationale organisaties zouden kunnen bouwen die het beste van alle werelden in zich verenigden?

Maak jij gebruik van de culturele diversiteit in jouw organisatie? Zie je de voordelen van de individuele culturen nog terug in de organisatiecultuur?